Zo kun je begrotingswerk automatiseren


Staan er op jouw afdeling ook zoveel vacatures open? Overal in Nederland worstelen gemeenten met het vinden van financieel specialisten. Daarom is het slim om na te denken hoe je zoveel mogelijk werk voor de begroting kunt automatiseren.

Het Prognose Model Gemeenten is dan de moeite waard om eens te bekijken. Met het model stel je namelijk in slechts een paar uur tijd de balansprognose, de financiële kengetallen en het EMU-saldo op. Dat bespaart je veel tijd. Bovendien ben je niet langer afhankelijk van 1 of 2 medewerkers die de berekeningen en prognoses maken.

Goed om te weten: starten met het Prognose Model Gemeenten is eenvoudig. Het model is namelijk voorzien van een duidelijke invulinstructie. Per onderdeel van het model vind je uitleg over de stappen die je moet zetten. De implementatie is daardoor erg laagdrempelig. Binnen een dag kan je helemaal zelfstandig werken met het model en heb je de overzichten voor de begroting klaar.

https://gemeentemodel.nl/prognose-model-gemeenten/basismodule/

Het Prognose Model Gemeenten is een integraal financieel model dat gemeenten helpt om te voldoen aan hun BBV-verplichtingen. Het model bestaat uit een basismodule voor de begroting, een jaarrekeningmodule en een scenariomanager en is te gebruiken is in combinatie met elke P&C en GRC-tool.

Je voert op één plek cijfers in, het model genereert vervolgens de balansprognose, de financiële kengetallen, het EMU-saldo, een kasstroomoverzicht en financieringsoverzichten. De cijfers uit de verschillende prognoses worden automatisch verwerkt in visuals en getoond in een dashboard. De tabellen en grafieken kan je direct gebruiken in je P&C-stukken en presentaties.

Over Gemeentemodel

Het Prognose Model Gemeenten is een integraal model dat je veel tijd bespaart bij het maken van de begroting en jaarrekening. Met de scenariomanager-functionaliteit kun je bovendien eenvoudig scenario's opstellen, doorrekenen en presenteren.