Over ons

Gemeentemodel.nl helpt overheden om hun financiële producten te professionaliseren. Dat doen we met slimme, gebruiksvriendelijke modellen. We voegen steeds nieuwe modellen toe aan ons aanbod en ontwikkelen ook zelf modellen.

Initiatiefnemers

Henry Kruissink (Xlim Solutions)

Henry werkte als financieel specialist, informatiespecialist en controller in het bedrijfsleven en de lokale overheid. Hij heeft veel kennis van het BBV, IV3 en kent gemeentelijke administratieve structuren als ook de planning & control cyclus bij gemeenten. Tegenwoordig is hij zelfstandig ontwikkelaar van Excel-modellen voor gemeenten.

De meeste mensen gebruiken maar 5% van Excel, terwijl er zoveel meer mogelijk is. Ik geniet ervan om complexe materie te vertalen naar gebruiksvriendelijke modellen. Het is gaaf om te zien dat gebruikers deze modellen gebruiken en dat het hen echt helpt. Ik vind het belangrijk dat het een standaard model is zodat alle gemeenten het zo kunnen gebruiken.

Hilko de Boer (Finolia)

Hilko is zelfstandig adviseur, trainer, spreker en organisator van kennisdagen en trainingen op het gebied van planning en control. Hij heeft een achtergrond als strategische financieel adviseur, controller, business controller, concerncontroller binnen de lokale overheid en het bedrijfsleven. Hij heeft kennis van gemeentefinanciën, planning & control en houdt zich vooral bezig met sturing en monitoring zowel qua inhoud, proces als ook innovaties op dat gebied. Daarbij heeft hij graag oog voor de menselijke kant in veranderingstrajecten.

Wat mij triggert is dat het altijd slimmer, efficiënter en zinvoller kan. Ik ben in mijn element als ik anderen kan helpen om de toegevoegde waarde van planning & control te vergroten. Daarnaast is het een uitdaging het wiel uit te vinden en dit voor meerdere gebruikers te doen. Ik hou van een standaard die voor alle gemeenten, klein en groot, te gebruiken is.

Pauline De Boer-Kruyswijk

Pauline is commercieel medewerker bij Gemeentemodel. Ze houdt zich bezig met relatiebeheer en het contact met nieuwe potentiële klanten.