Borg kennis over de jaarrekening in een model

Hoe bereken je kengetallen? Hoe stel je een balans inclusief geprognosticeerde begroting samen? Waar moet je op letten bij het maken van een kasstroomoverzicht? Voor jou kent het rekenwerk voor de jaarrekening waarschijnlijk geen geheimen meer.

Maar stel dat je de komende maanden ziek wordt. Of dat één van je ervaren collega’s vertrekt naar een andere gemeente. Welke impact zou dat hebben op de voortgang van de jaarrekening? Met de jaarrekeningmodule van het Prognose Model Gemeenten is jouw gemeente minder afhankelijk van de kennis die in de hoofden van één of enkele medewerkers zit. 

Het model berekent de kengetallen en genereert de balans inclusief de geprognosticeerde begroting. Ook een kasstroomoverzicht, het EMU-saldo en financieringsoverzichten rollen zo uit het model. Net als visuals die inzichten geven in de meerjarige effecten op de financiële positie van jouw gemeente. Wijzigingen in het BBV en andere aanpassingen in wet- en regelgeving? Die worden voor jou verwerkt in het model. Zo ben je altijd up-to-date!

Zo werkt het Prognose Model Gemeenten

✅Geen implementatietijd ✅BBV-proof ✅Te combineren met elke P&C en GRC-tool.

De jaarrekeningmodule is een aanvulling op de basismodule van het Prognose Model Gemeenten. De gegevens die je al ingevoerd hebt voor de begroting, worden automatisch opgenomen in deze module. Dat scheelt veel handwerk. Bovendien weet je zeker dat alle cijfers op elkaar aansluiten. Met het invullen van de resterende gegevens ben je dan ook zo klaar. Het model doet de rest voor jou en zorgt voor betrouwbare tabellen, grafieken en dashboards voor de jaarrekening!

Het Prognose Model Gemeenten is een integraal financieel model dat gemeenten helpt om te voldoen aan hun BBV-verplichtingen. Het model bestaat uit een basismodule voor de begroting en kadernota, een jaarrekeningmodule en een scenariomanager. Al meer dan 40 gemeenten in Nederland gebruiken het model. Meer weten? Lees hier de meestgestelde vragen over het model. 

Over Gemeentemodel

Het Prognose Model Gemeenten is een integraal model dat je veel tijd bespaart bij het maken van de begroting en jaarrekening. Met de scenariomanager-functionaliteit kun je bovendien eenvoudig scenario's opstellen, doorrekenen en presenteren.