Prognose Model Gemeenten

Werken met scenario's in de kadernota

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om te werken met scenario's in hun kadernota. Met de scenariomanager van het Prognose Model Gemeenten breng je de meerjarige effecten in beeld op onder andere de structurele exploitatieruimte, het eigen vermogen, de financieringsbehoefte, het EMU-saldo en de meerjarenbalans.

>> Bespaar tijd: Al het rekenwerk en de visualisatie van effecten in grafieken en een dashboard wordt voor je gedaan, zo houd jij tijd over voor analyse en advies.

>> Adviseer pro-actief: Per scenario kan je in het model een dekkingsvoorstel opnemen. Zo kan je college en raad al voorstellen meegeven bij één of meerdere scenario’s.

>> Start direct:  De scenariomanager is voorzien van een duidelijke invulinstructie.  De implementatie is erg laagdrempelig. Binnen een paar uur maak je zelfstandig je eerste scenario's. 

Het Prognose Model Gemeenten bestaat uit een module voor de begroting, een module voor de jaarrekening en een module om scenario's te maken. Natuurlijk sluiten de modules onderling naadloos op elkaar aan. Wil jij net als meer dan 35 andere gemeenten ook het gemak van het Prognose Model Gemeenten ervaren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen. 


Ontvang updates per mail over het Prognose Model Gemeenten

Wil je liever eerst het model wat beter leren kennen? Dat kan. Vul je mailadres in. Dan ontvang je van ons voortaan korte, informatieve updates over het model. We sturen je zo'n 6 tot 10 mails per jaar. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. 

Gemeentemodel.nl